Uudised

Uudised

10:15 12. oktoober 2015

Tartu kesklinna rajatavas keskuses peeti sarikapidu

Riia 2 krundile kerkivas multifunktsionaalses keskuses peeti reedel, 09. oktoobril sarikapidu, millega tähistati hoone maksimaalse kõrguse saavutamist. Sarikapärja tõid keskuse Riia tänava poolsest kõrgeimast tipust alla TTK Investeeringute OÜ juhatuse liige Kaire Krevald ja TTK Investeeringute OÜ nõukogu liige Tarmo Punger.  

Piduliku sündmuse eesmärgiks oli tänada ja kostitada ehitajaid. „Sarikapidu on tore traditsioon – rahvapärimuse järgi tagatakse sellega hoonele hea õnn,“ sõnas Krevald. „Ehitajad on head tööd teinud ja loomulikult kasutame me nüüd võimalust neile tänu avaldada.“ Tänaseks on ehitustööd jõudnud viimase korruse laeni ning Aleksandri ja Soola tänava poolses küljes paigaldatakse hoonele ka aknaid.

„Ehitus on kulgenud planeeritud graafikus,“ rääkis Krevald. „Eelmisel nädalal alustati katuse kattetöödega.“ TTK Investeeringute OÜ poolt arendatava keskuse pindala saab olema 55 000 ruutmeetrit ja selle kahekorruselises parklas on kohti 364 sõidukile. Hoone valmimisajaks on planeeritud 2016. aasta kevad.  

Ehitise arhitektuurilise lahenduse autoriteks on Ott Kadarik ja Mihkel Tüür. Keskuse peatöövõtjad on ehitusettevõtete Rand & Tuulberg AS ja AS Ehitustrust konsortsium.