Uudised

Uudised

09:04 14. mai 2015

Tartu Tarbijate Kooperatiivi 2014. aasta käive oli kümnendite suurim

Tartu Tarbijate Kooperatiivi (TTK) konsolideeritud netomüügitulu oli 2014. aastal 59 555 697 eurot, mis on suurim aastane müügitulu alates Eesti Vabariigi taasiseseisvumisest. 2014. aastal teenitud kasum suuruses 2 093 111 eurot jääb alla vaid 2007. aasta puhaskasumile. Riigile tasuti maksudena kokku enam kui 2,7 miljonit eurot.

„Võime möödunud aastat pidada igati kordaläinuks, sest majandustulemused on head,“ kinnitas TTK finantsteenistuse juht ja juhatuse liige Enn Pokk. „Edukas majandusseisund oli ka üheks motivaatoriks aktiivsema arenguhoiaku võtmisel.“ Nii jäävad 2014. aastasse mitmed suuremad ettevõtmised või nendega alustamine: Riia 2 multifunktsionaalse hoonekompleksi arendus- ja ehitustegevuse algus, moekaupade turule sisenemine A&G Kaubanduse AS (Esprit, Vero Moda, Jack&Jones, A&G kauplused) omandamisega ning Tartus kuuenda Konsumi avamine Narva mnt ja Kivi tänava ristmikul.

Ettevõtte bilansimaht kasvas enam kui 4 miljoni euro võrra ulatudes 2014. aasta lõpu seisuga 32 957 553 euroni. TTK omakapital kasvas 2014. aastaga enam kui 9,6% võrra.

Edukas majandustegevus võimaldab TTK-l oma liikmetele makstavat ostuboonust käesoleva aasta 1. juulist veelgi suurendada. Liikmete ostuboonust tõstetakse võrreldes ETK grupi püsiklientidega 2,5 kordseks. Viimase kahe aasta jooksul on see juba kolmas liikmeboonuse määra suurendamine. 2014. aastal arvestati TTK-s boonusteks kokku enam kui 614 000 eurot. TTK turundusteenistuse juhi ja juhatuse liikme Kaire Krevaldi hinnangul on liikmete ostupanus TTK majandustegevuse tulukuses oluline sisend, mille kasvule aitab omakorda kaasa boonusemäära suurendamine.