Uudised

Uudised

08:59 14. mai 2015

Uue keskuse nime ideekonkursile laekus üle 800 pakkumuse

Kesklinna kerkiva uue keskuse nime ideekonkursile, mis kestis ligi kuu aega, esitati 804 ettepanekut. Ideid uue keskuse nimele esitasid 569 inimest.

 

„Oleme väga meeldivalt üllatunud, et konkursile tuli nii palju nimekandidaate,“ sõnas TTK turundusteenistuse juht Kaire Krevald. „Enne ideekonkursi välja kuulutamist mõtlesime, et kui saame 200-300 ettepanekut, on see väga hea tulemus. Tuli aga mitu korda rohkem.“ Paljud nimed olid seotud naabruses asuvate keskustega (Karman, Kuub), ajalooga (Tarvas, Tarbatu keskus, Vana Kaubamaja), asukohaga (Südalinna, Riia, Kalevi keskus) ja arhitektuuriga (Kvartal, Mosaiik). Korduvalt esines ka nimevariante Pesa, Tartu Süda, Naba, Vabaduse keskus, Heade mõtete keskus.

Kuigi enamus osalejaid esitasid oma pakkumised www.tartutk.ee  veebilehe kaudu, oli ka selliseid tartlasi, kes ise oma nimeideed Tartu TK kontorisse kohale tõid. Nostalgialembene pakkumine oli trükitud trükimasinaga ning vormistatud retrostiilis. Üks loominguline pakkuja oli põletanud vineerile 9 nimevarianti ning lisanud igaühe juurde luuletuse. Paljud olid oma ettepanekut nime osas ka pikemalt põhjendanud.

1. juuniks valib žürii välja 10 huvitavat nimeideed, mille esitajaid premeeritakse kinkekaartidega. Lisaks loositakse välja hulgaliselt loosiauhindu. Auhinna saajate nimed avaldatakse Tartu TK kodulehel ning nendega võetakse isiklikult ühendust. Uue keskuse nimi avalikustatakse sügisel.