Uudised

Uudised

10:38 19. veebruar 2016

Tšehhi õpilased käisid Maksimarketites praktikal

Veebruaris said Lõunakeskuse ja Eedeni Maksimarketites kaubandustöö kogemuse neli marketingi ja ärinduse eriala praktikanti Tšehhist.

 

Noored õppurid Karvina linna majanduskoolist tulid Tartusse kutsehariduskeskuse õpilasvahetuse programmi raames ning jäid oma siinse kogemusega väga rahule.

Lõunakeskuses klienditeeninduses abis olnud 18-aastane Karolina Slabova ja 17-aastane Sabina Suchankova kinnitasid, et siin omandatud praktilised oskused on vajalikud ning kiitsid siinseid abivalmis kolleege. „Me ei ole kunagi välisriigis praktikal käinud,“ rääkis Sabina Suchankova. „Nii me ei teadnud ka, mis meid siin ees ootab. Aga need olid väga põnevad nädalad.“

Mõlemad tüdrukud kiitsid ka Tartut. Nende kodulinn Karvina on oluliselt väiksem, seega oli siiatulek noorte jaoks justkui suurlinna tulek. Hommikuti tööle ja õhtul kutsehariduskeskuse ühiselamusse pidid praktikandid ise minema – nii oli nende siinne aeg võrreldav tavalise töötaja omaga.

Lõunakeskuse Maksimarketi juhataja Meelike Soku sõnul olid tüdrukud igati asjalikud ja toredad, kes innukalt täitsid neile antud ülesandeid. Enamasti jagus neile tööd tööstuskaupade osakonnas, kuid vajadusel käisid abis ka mujal.

Erinevate riikide kutseõppeasutuste õpilasvahetust rahastatakse Euroliidu rahastatava Erasmus+ programmi kaudu ja see on edukalt toiminud juba mitu aastat.